eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Placki ziemniaczano-selerowe

data dodania: 2011-05-07 20:05
autor: dream-about-muffins
źródło: dream-about-muffins.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 150g selera (użyłam selera wybornego ze słoika), 150g startych ziemniaków
  • 2 jajka, 4 łyżki skrobi kukurydzianej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka oliwy z oliwek, 1 starta cebula, olej do smażenia,
  • sól, pieprz
  • + do wersji wiejskiej:
  • 10 pokrojonych w kostkę plasterków szynki (miałam pod ręka szynkę „Juranda” coś podobnego do wiejskiej)
  • 1 łyżka oregano suszonego lub świeżego, posiekanego

   Ziemniaki i seler zmieszać z roztrzepanymi jajkami, skrobia kukurydzianą, proszkiem do pieczenia, oliwą z oliwek, startą cebulą, doprawić solą i pieprzem (do wiejskiej dodać szynkę i oregano). Nadmiar soku z ziemniaków wybrać z ciasta. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, aż do zrumienienia. Podawać ze śmietaną albo twarożkiem. Smacznego!

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.