eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Rydze marynowane

data dodania: 2010-08-19 19:37
autor: Aleksandra
Średnia ocena potrawy:
  • 2.62109 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
11 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 1 kg rydzów (kapelusze)
  • 1,5 szklanki octu winnego
  • 10 dag cukru
  • 2 łyżki soli
  • kilka ziaren pieprzu
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • gorczyca
  • 1/4 łyżeczki kwasku cytrynowego

   Kapelusze rydzów oczyścić, umyć, wrzucić do wrzącej osolonej wody z dodatkiem 2% kwasku cytrynowego, gotować 10 minut. Odcedzić i ostudzić wkładając na kilka minut do zimnej wody. Odsączyć, ułożyć w przygotowanych małych słoikach. Ocet zagotować z wodą, cukrem, solą i przyprawami korzennymi. Gorącą zalewą zalać rydze. Słoiki zamknąć, wstawić do garnka z ogrzaną wodą. Pasteryzować 45 min, w temperaturze 100 stopni C. Ostudzić.

Komentuj ten przepis


Do d. z takim przepisem. Ile wody do zalewy????????????
2012-09-30 17:33 przez: Anonim a ile wody ? do octu
2012-09-15 17:34 przez: Anonim



Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.