eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Opieńki marynowane

data dodania: 2010-08-19 19:06
autor: halibut
Średnia ocena potrawy:
  • 4.75 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 1 kg grzybów
  • łyżeczka ziaren pieprzu
  • łyzeczka ziela angielskiego
  • łyżeczka goździków
  • 4 listki laurowe
  • 2 cebule
  • szklanka octu 10%
  • 1/2 łyzeczki cukru
  • 1/4 łyżeczki soli

   Grzyby oczyścić, umyć, osączyć i pozostawić do osuszenia, odciąć trzony, kapelusze osolić i włożyć do rondla, dodać pokrojoną w plastry cebulę i przyprawić, dusić na wolnym ogniu, mieszając aby nie przywarły. Gdy sos wyparuje, zalać octem wymieszanym z wodą do 1,5 szklanki. Gotować 4 minuty, a następnie włożyć do wysterylizowanych słoików i dobrze zakręcić. Przechowywać w suchym i chłodnym pomieszczeniu.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.