eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Krem kalafiorowy z imbirową nutą

data dodania: 2011-04-30 14:20
autor: yobada
źródło: yobada.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • ok. 500 g kalafiora podzielonego na różyczki
  • 1 litr bulionu drobiowego
  • 150 g kremowej śmietanki
  • ok. 2 cm. startego imbiru
  • pół łyżeczki startej gałki muszkatołowej
  • łyżeczka curry
  • sól, pieprz

   Przygotowanie właściwie nie wymaga opisu, ale gdyby ktoś miał wątpliwości, proszę bardzo. Różyczki kalafiora gotujemy do miękkości w bulionie (można i w osolonej wodzie łącząc potem kalafior z rosołem, ale ja postanowiłam proces gotowania maksymalnie skrócić). Doprawiamy imbirem, gałką, curry, solą oraz pieprzem. Cały czas mieszając dodajemy śmietankę. Miksujemy na gładki krem blenderem. Gotowe!

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.