eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Pieczone pączki po żydowsku z jabłkami

data dodania: 2011-04-22 11:55
autor: nygirl79
źródło: bochenkowo.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 0 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • Suche skladniki: 2 cups maki
  • 1 i 1/2 lyzeczki sody, 1 i 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 lyzeczki soli , 2 lyzeczki cynamonu
  • 1 /2 lyzeczki galki muszkatolowej, 2/3 cup brazowego cukru
  • Mokre skladniki: 1 jajko lekko ubite
  • 2/3 cup syrop z niebieskiej agawy, trzy drobno utarte jablka Golden Delicius
  • 1/3 cup jogurtu naturalnego (u mnie typ grecki), 3 lyzeczki oleju z orzechow laskowych – lub innego roslinnego

   Suche i mokre skladniki wymieszalam w osobnych miskach. A potem przesypalam suche do mokrych i dokladnie wymieszalam ciasto. Formy do pieczenia paczkow z dziurka nie mam - wiec chcialam zrobic dziurki – z pomoca papieru do pieczenia – srednio to wyszlo.
Ja po prostu przelozylam mase do formy babeczkowej.
Moje paczki byly duze i wilgotne, wiec pieklam je w 400 F (200 stopniach C) przez 25 minut.
6 paczkow
Dziurki wypelnilam pozniej dzemem wisniowym.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.