eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Czekoladowe babeczki nadziewane bita smietaną i likierem kawowym

data dodania: 2011-04-12 14:24
autor: Kaczucha
źródło: pyszniejest.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 0 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • Mleczna czekolada
  • śmietana kremowa 36% ubita z cukrem pudrem
  • odrobina likieru kawowego
  • ew. orzechy laskowe obrane ze skórki

   Papierowe papilotki malujemy pędzelkiem rozpuszczoną w mikrofali czekoladą. Robimy to na dwa razy, za każdym razem schładzając w lodówce, lub - szybciej - w zamrażarce. Po całkowitym schłodzeniu delikatnie zdzieramy papilotki. Nadziewamy bita śmietaną wymieszaną delikatnie z likierem. Dodajemy ewentualnie po orzeszku (ja miałam takie fajne - w miodzie). Po czym górę znowu malujemy czekolada i schładzamy. PYCHA~!!!!! Nie może długo stać, ale tez ręczę Wam, że ie ma takiego zagrożenia:):)Smacznego!!!

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.