eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino

data dodania: 2011-04-11 12:33
autor: Kaśśś
źródło: bakeandtaste.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 80 g makaronu (u mnie jak zawsze durum)
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 duża ostra papryczka (lub dwie małe)
  • pół pęczka natki pietruszki
  • 3 łyżki oliwy, pieprz

   Ugotować makaron al dente.
Na patelni rozgrzać oliwę. Na małym ogniu krótko podsmażyć posiekany czosnek i papryczkę. Ważne żeby czosnek się tylko lekko zarumienił. Długo smażony będzie gorzki.
Na patelnię dodać ugotowany makaron, wymieszać całość. Przyprawić świeżo zmielonym pieprzem i dodać posiekaną pietruszkę, szybko wymieszać całość na patelni (żeby pietruszka "nie zwiędła). Wyłożyć na talerz i zajadać się ze smakiem :)

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.