eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Zupa ze świeżych grzybów

data dodania: 2010-04-07 19:28
autor: Maska
Średnia ocena potrawy:
  • 3.5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 30 dag świeżych grzybów
  • kopiasta łyżka masła
  • łyżka mąki
  • szklanka kwaśnej śmietany
  • cebula
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

   Umyte i obsuszone kapelusze grzybów drobno siekamy. Na rozgrzanym maśle podsmażamy drobno posiekaną cebulę, gdy się zeszkli, dodajemy przygotowane grzyby i, często mieszając, prużymy przez kilka minut. Gdy grzyby dokładnie się przesmażą, ale nie zrumienią, zalewamy je 2 szklankami gorącej wody i gotujemy razem na niewielkim ogniu, aż będą miękkie. Zupę doprawiamy do smaku, łączymy z mąką wymieszaną z mlekiem, zagotowujemy i trzymamy na ogniu przez 3 min, by mąka straciła smak surowizny. Po zdjęciu z ognia łączymy z lekko roztrzepaną śmietaną, doprawiamy do smaku. Podajemy z grubym makaronem.

Komentuj ten przepis


hmm zobacze dzisiaj jak wyjdzie
2011-08-08 11:40 przez: Anonim



Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.