eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Zupa groszkowa z włoskimi grissini.

data dodania: 2011-03-30 19:44
autor: yobada
źródło: yobada.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 500g mrożonego groszku
  • 4 średnie ziemniaki
  • litr bulionu, sól, pieprz
  • 3 łyżki zielonego pesto
  • 3 łyżki gęstego jogurtu

   Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, wrzucamy razem z groszkiem do bulionu i gotujemy przez ok. 10 minut, aż ziemniaki zmiękną. Całość rozdrabniamy blenderem na gładką masę (przepis bbc poleca wyjąć część warzyw i dodać je przed podaniem, ja zdecydowałam, że zupa będzie całkiem kremowa). Dodajemy pesto i jogurt, ponownie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem..

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.