eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Kasza kukurydziana po bułgarsku

data dodania: 2011-03-30 19:32
autor: jasiu
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 2 szklanki kaszy kukurydzianej
  • pietruszka, cebula, pół selera
  • 5 łyżek oleju, 3 marchewki
  • 15 dag żółtego sera ostrego, 4 suszone grzyby
  • jeden mały sok pomidorowy
  • sól, pieprz, bazylia, majeranek

   Na początku zagotować 5 szklanek wody lekko osolonej, na gotującą wodę wsypywać kaszę stale mieszając. Kaszę gotować około 15 minut. Następnie przełożyć ja do naczynia żaroodpornego. W między czasie gotujemy grzyby w niewielkiej ilości wody, wodę po grzybach pozostawić do sporządzenia wywaru. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oleju. Do cebuli dodać starte na tarce warzywa oraz grzyby, wodę z grzybów i dusić pod przykryciem przez 20 minut. Po tym czasie dodać przecier pomidorowy, doprawić solą, pieprzem, bazylią i majerankiem. Całość wymieszać i trzymać na niewielkim ogniu przez 3 minuty. Gotowym sosem zalać kaszę, posypać wierzch startym żółtym serem i przez 15 minut zapiekać w piekarniku.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.