eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Krem dyniowo-pieczarkowy

data dodania: 2011-03-28 17:31
autor: Gosia
źródło: emigrantki-w-kuchni.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 0 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • mała dynia Hokkaido
  • 200g pieczarek
  • 2-3 ziemniaki, duża cebula
  • grzanki z bułki lub tosta
  • 1 ząbek czosnku
  • topiony serek ziołowy
  • śmietana, 1 łyżka masła, koperek
  • sól, pieprz

   Dynię umyć, przekroić, wydrążyć i bez obierania pokroić na kawałki, tak samo ziemniaki, zalać wodą, osolić i gotować, w międzyczasie pokroić cebule, pieczarki i na maśle je podsmażyć, następnie dodać do gotującej się zupy, dodać serek, przyprawy, pokrojony czosnek.
Jak warzywa będą miękkie, zmiksować zupę, dodać koperek i podając udekorować kleksem śmietany i posypać grzaneczkami.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.