eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Wino z truskawek, malin i czerwonych porzeczek

data dodania: 2010-07-31 17:16
autor: paniBasia
Średnia ocena potrawy:
  • 0 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 2 kg malin
  • 2 kg truskawek
  • 2 kg porzeczek
  • 2,5 kg cukru
  • 5 g drożdży

   Umyte i odszypułkowane owoce lekko rozgnieść, zalać syropem cukrowym, sporządzonym w 3 l wody. Po wystudzeniu dodać drożdże. Balon zakryć korkiem z rurką fermentacyjną. Po 12 dniach owoce odcedzić na lejku wyłożonym gazą. Ilość płynu uzupełnić wodą lub syropem cukrowym. Po zakończeniu fermentacji wino przelać do butelek i przechowywać w ciemnym miejscu.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.