eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Palemki

data dodania: 2011-03-28 11:03
autor: Gutek
źródło: gutki.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 0 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • ciasto francuskie
  • orzechy włoskie, cukier, szczypta cynamonu
  • szczypta anyżu, jajko

   Ciasteczka SA z mojej ulubionej "WYŚMIENITEJ KUCHNI francuskiej"
Zmiana Jedna z: "robimy ciasto francuskie" zamieniłem na "Kupujemy ciasto francuskie.
W malakserze mielimy orzechy włoskie migdały Lub Lub. .. z cukrem, szczypta cynamonu i dodałem ja szczyptę anyżu. Rozłożone ciasto smarujemy rozmąconym jajkiem (interesujące określenie:))) i nakładamy masę Orzechowa cienka warstwa. I zawijamy. Brzegi do środka, ugniatamy, jajko, masa, Brzegi do środka, ugniatamy, jajko, na pół. .. I powstały Waleczek kroimy. ..
Piekarnik na 200 ul. C i 8 - 10 minut.
Ciasteczka są raczej półwytrawne niż słodkie, ale to nie przeszkadzało potworom ciasteczkowym. .. Ciastka zostały pochłonięte zaraz po ostygnięciu. ..

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.