eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Polędwiczki na ostro

data dodania: 2011-03-26 17:16
autor: Gutek
źródło: gutki.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 0 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • poledwica
  • 50 g masła, cztery łyżki musztardy
  • czosnek, cukier
  • pipprz, śmietana, szczypiorek

   Najsampierw trzeba zamarynować mięso: rozpuścić ok. 50 g masła, wymieszać z czterema łyżkami musztardy (Dijon), ząbkiem zmiażdżonego czosnku, trzema łyżeczkami cukru, dużo grubo mielonego kolorowego pieprzu. Godzina w lodówce. Potem mięso trzeba "ugrillować". Równolegle upiec/ grillować warzywa: paprykę, cebulę, cukinię, pieczarki, koniecznie czosnek, bakłażana.... Przygotować sos, w moim przypadku: jogurt z odrobią śmietany, czosnku i cebuli tartych, i mięty ( w oryginale śmietana i szczypiorek).
Do kompletu były młode ziemniaki pieczone z oliwą i rozmarynem, i czosnkiem.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.