eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Quiche z wędzonym łososiem i kozim serem

data dodania: 2011-03-26 15:10
autor: Gosia
źródło: emigrantki-w-kuchni.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 0 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • Ciasto: 250g mąki, 150g zimnego masła
  • 4 łyżki wody, szczypta soli
  • Farsz: 200g wędzonego łososia
  • 100g koziego twarożku
  • 1 por (biała część-pokrojona w plasterki)
  • 1 łyżka oliwy, 250ml mleka
  • 3 jajka, 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • sól, pieprz

   Składniki na ciasto szybko zagnieść na jednolitą masę, rozwałkować i wyłożyć nim natłuszczoną formę do tarty, przykryć papierem do pieczenia, wysypać suchym grochem lub fasolą i wstawić na 30 minut do lodówki, następnie podpiec 15-20 minut w nagrzanym do 200° piekarniku, wyjąć, usunąć papier i ziarna, odstawić.
Por podsmażyć na oliwie do miękkości, wymieszać w miseczce z pokrojonym drobno łososiem i wyłożyć równomiernie na podpieczone ciasto.
Jajka rozbełtać z mlekiem, dodać pokruszony serek, szczypiorek i przyprawy. Zalać przygotowany quiche. Piec ok.30 minut w 200°C.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.