eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Orzechowa brukselka

data dodania: 2011-03-25 10:58
autor: Gosia
źródło: emigrantki-w-kuchni.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 0 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 500 g brukselki
  • 4 łyżki masła, sól
  • posiekane orzechy włoskie
  • 1 łyżka miodu, 1 łyżeczka startej skórki z cytryny

   Brukselkę obrać z wierzchnich listków i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. W celu zachowania zielonego koloru można ją po wyjęciu z wrzątku natychmiast wrzucić do miski z zimną wodą.
Na patelni rozgrzać masło, wrzucić brukselkę i obsmażyć na rumiano, dodać posiekane orzechy, skórkę z cytryny i na końcu miód, doprawić solą, dokładnie wymieszać i podawać jako dodatek do dania głównego.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.