eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Papryki faszerowane dorszem

data dodania: 2011-03-20 08:34
autor: yobada
źródło: yobada.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • Składniki:
  • 4 duże papryki, 800 g surowego dorsza
  • pęczek drobno posiekanej zielonej pietruszki, sok z jednej cytryny
  • woreczek ugotowanego al'dente ryżu, 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 drobno posiekana cebula, 1 jajo, 1 łyżka jogurtu, sól, pieprz do smaku
  • sos:
  • 350 gram gęstego jogurtu, 3 łyżki majonezu
  • 3 ząbki zmiażdżonego czosnku, sok z połowy cytryny, sól, pieprz..

   Z papryk odcinamy górną część z ogonkiem. Oczyszczamy z gniazd nasiennych. Dorsza oczyszczamy, kroimy w kostkę, dodajemy do niego posiekaną pietruszkę, pokrojoną cebulę, sok z cytryny, ugotowany ryż, oliwę, jajo oraz jogurt. Wszystkie składniki mieszamy i powstałą masą nadziewamy papryki. Papryki wkładamy do formy, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok. godzinę. Podajemy z sosem składającym się z wymieszanych: jogurtu, majonezu, czosnku i soku cytrynowego..

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.