eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Madziarskie gulaszowanie

data dodania: 2011-03-17 19:05
autor: yobada
źródło: yobada.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 1 kg wieprzowiny (wołowiny lub czego tam żołądkowi potrzeba)
  • 1 kg cebuli, 2 łyżeczki kminku
  • 5-7 łyżeczek słodkiej papryki, 2 łyżeczki ostrej papryki
  • 1 liść laurowy, 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 8-10 łyżki oleju, 1/2 litra bulionu
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego, sól, pieprz

   Mięso umyć, pokroić w kostkę podsmażyć na patelni do momentu odparowania wody. Osobno zeszklić pokrojoną cebulę, do której pod koniec dodać papryki w proszku. Całość przesmażyć jeszcze przez moment (papryka ma nabrać pięknego koloru, uwaga aby jej nie zrumienić).
Do dużego rondla włożyć podsmażone mięso, zrumienioną cebulę wraz z paprykami, kminek, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz do smaku. Następnie wlać 1/2 litra bulionu i dusić na małym ogniu pod przykryciem ok 45 min, uzupełniając odparowany płyn wodą (mięso powinno być przykryte płynem w czasie duszenia tak,by cebula się rozgotowała). Na koniec dołożyć koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku..

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.