eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Klasyczne gazpacho

data dodania: 2011-03-17 17:40
autor: gwiazdka_w_kuchni
źródło: gwiazdkawkuchni.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 0 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 4 puszki pomidorów
  • 1 zielona papryka, pozbawiona pestek i pokrojona
  • 2 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • 60 ml oliwy z oliwek
  • 60 ml octu winnego
  • 150 ml soku pomidorowego
  • 300 ml zimnej wody
  • Sól i pieprz
  • Do podania, posiekane w drobną kosteczkę:
  • 1 mały ogórek
  • 1 mała czerwona cebula
  • 1 czerwona i 1 zielona papryka
  • 2 jajka na twardo

   Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze, miksujemy na gładko. Przelewamy do dzbanka lub miski, zakrywamy folią spożywczą i chłodzimy przynajmniej 2 godziny w lodówce.
Podajemy z dodatkami w osobnych miseczkach - niech każdy tworzy chłodnik dla siebie ;)
Smacznego!

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.