eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Smażona wieprzowina

data dodania: 2010-07-09 21:20
autor: sajmon
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 30 dag wieprzowiny
  • 4 liście kapusty pekińskiej
  • 5 suszonych grzybów
  • por
  • ząbek czosnku
  • łyżka sake
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżeczki cukru
  • 3 łyżki oleju

   Czosnek, wieprzowinę i por kroimy w plasterki. Grzyby po namoczeniu przecinamy wzdłuż na pół. Liście kapusty kroimy w kwadraty o boku 3 cm. Na patelni rozgrzewamy olej i na ostrym ogniu smażymy mięso przez 2 min, dodajemy sake, sos sojowy, cukier, smażymy przez minutę, dodajemy por, czosnek i kapustę pekińską, smażymy przez 3 min. Na koniec potrawę mieszamy z olejem sezamowym i zdejmujemy z ognia.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.