eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Gazpacho czyli chłodnik hiszpański

data dodania: 2011-03-10 09:27
autor: anana
źródło: slodkogorzkiswiat.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 0 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • zielona papryka, 400 ml wody
  • 5 dojrzałych pomidorów obranych ze skórki i wypestkowanych
  • ogórek obrany i pozbawiony pestek, średniej wielkości cebula
  • 50g miękiszu bagietki, 2 łyżki octu z czerwonego wina
  • 2 łyżki oliwy z oliwek, ząbek czosnku, łyżka przecieru pomidorowego

   Pomidory, połowę papryki, połowę ogórka i połowę cebuli oraz resztę składników wrzucamy do blendera i miksujemy. Gotowy chłodnik przyprawiamy do smaku sola i pieprzem. Wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Pozostałą część papryki, ogórka i cebuli drobno kroimy i używamy do posypania gazpacho rozlanego do miseczek. Z podanej ilości składników wychodzą około 4 porcje chłodnika

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.