eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Kalafior zapiekany

data dodania: 2010-07-09 16:49
autor: żużel
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • kalafior
  • 10 dag żółtego sera w plastrach
  • łyżka masła
  • nasiona słonecznika
  • koperek
  • sól
  • mielona papryka
  • cukier

   Kalafior umyć, podzielić na różyczki.Wrzucić do wrzącej osolonej wody. Gotować 15 min. Odcedzić, ułożyć w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym, obłożyć plasterkami sera, posypać nasionami słonecznika, oprószyć papryką. Zapiekać w piekarniku, aż ser się stopi. Po wyjęciu posypać posiekanym koperkiem.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.