eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Gazpacho z papryką i serem

data dodania: 2010-07-08 18:51
autor: żużel
Średnia ocena potrawy:
  • 1 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 8 świeżych papryk
  • 3 pomidory
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 10 dag białego sera
  • sok z 1 cytryny
  • świeża bazylia
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/2 łyżki soli
  • świeżo zmielony pieprz

   Papryki umyć i piec w temp 180 stopni C przez 20 minut. Czosnek obrać i wrzucić na 10 sekund do wrzącej wody, odcedzić. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w drobną kostkę. Papryki przekroić wzdłuż, zdjąć skórkę, wyjąć nasiona. Zmiksować papryki, cebulę, czosnek, sok z cytryny, oliwę z oliwek, sól i pieprz. Dodać pokrojone pomidory. Przelać zupę do dużej szklanej miski i wstawić do lodówki. Przed podaniem ser pokroić w kostkę i położyć na talerzach, polać zimną zupą i posypać posiekaną bazylią.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.