eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Biszkopt przekładany jabłkami

data dodania: 2010-07-08 16:17
autor: żużel
Średnia ocena potrawy:
  • 0 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 3 szklanki mąki
  • 2 szklanki cukru
  • 350 g masła
  • 4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 8 jajek
  • 1 kg jabłek
  • cukier puder

   Utrzeć masło z cukrem, kiedy cukier się rozpuści dodawać po jednym jajku, nadal mieszając. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać na gładką masę. Dwie blachy wyłożyć papierem do pieczenia. Podzielić ciasto na 2 części i wylać na blachy. Piec w temp. 160 stopni ok. 20 minut. Obrać jabłka, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki i udusić. Wyjąć ciasto z blach. Na jednym ułożyć przestudzone jabłka i przykryć drugim. Posypać po wierzchu cukrem pudrem i od razu pokroić w duże kostki. To ciasto jest najlepsze na drugi dzień po upieczeniu.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.