eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Paczuszki z łososiem kuskusem i fasolką

data dodania: 2011-03-08 09:49
autor: anana
źródło: slodkogorzkiswiat.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 4 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 100g kaszy kuskus, jajko
  • 200g filetów z łososia, ziarno sezamu
  • 100g zielonej fasolki szparagowej
  • 1 czerwona cebula, pół pęczka koperku
  • oliwa, sól i pieprz do smaku

   Przygotować kaszę kuskus, fasolkę pociąć na mniejsze kawałki i lekko ugotować, cebulkę zeszklić na oliwie, łososia podsmażyć najlepiej na patelni grillowej i podzielić na mniejsze kawałki, koperek drobno posiekać. Wszystkie składniki połączyć, doprawić solą i pieprzem. Ciasto francuskie podzielić na prostokąty. Nakładać farsz na jeden i przykrywać drugim. Na koniec posmarować rozbełtanym jajkiem posypać ziarnem sezamu. Piec w piekarniku nagrzanym do 200C przez około 20 minut.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.