eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Brukselka z boczkiem

data dodania: 2010-03-21 20:26
autor: deltron
Średnia ocena potrawy:
  • 2 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 1 kg świeżej brukselki
  • 15 dag chudego, wędzonego boczku
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • cukier
  • świeżo zmielony biały pieprz
  • zielenina

   Obraną ze zwiędłych liści brukselkę wrzucamy na wrzącą, osoloną i ocukrzoną wodę na 3 min, cedzimy na sicie, przelewamy zimna wodą, odsączamy. Na oleju lekko rumienimy pokrojony w kostkę boczek, dodajemy brukselkę, lekko oprószamy przyprawami, dusimy na niewielkim ogniu przez ok. 15 min. Podajemy posypaną obficie zieleniną.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.