eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Ratatouille

data dodania: 2010-07-03 13:57
autor: żużel
Średnia ocena potrawy:
  • 0 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 2 bakłażany
  • 2 cukinie
  • 5 pomidorów
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • tymianek
  • sok z cytryny
  • sól

   Bakłażany umyć, pokroić w plastry o grubości 1 cm, posolić i odstawić na godzinę, by wydzielił się sok. Lekko go wygnieść i wytrzeć papierowymi ręcznikami. Plastry bakłażanów kolejno zrumienić na rozgrzanej oliwie i przełożyć do rondla. Tak samo postąpić z pokrojoną na plastry cebulą i cukinią, a następnie z pomidorami, obranymi ze skórki. Ratatouille osolić, dodać posiekane ząbki czosnku i dusić kilkanaście minut. Doprawić sokiem z cytryny i ziołami prowansalskimi lub tymiankiem. Podawać na ciepło- jako przekąskę.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.