eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Kurczak w potrawce

data dodania: 2010-03-21 19:49
autor: żużel
Średnia ocena potrawy:
  • 3 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 4 nóżki z kurczaka
  • porcja włoszczyzny z brukselką
  • cebula
  • liść laurowy
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 szklanki kwaśnej śmietany kremowej
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • łyżeczka mąki do zagęszczenia sosu
  • 1 mała marchewka
  • 20 dag zielonego groszku

   Oczyszczoną, lekko rozdrobnioną włoszczyznę zalewamy wodą, dodajemy cebulę, zagotowujemy. Do wrzątku wkładamy porcje kurczaka i gotujemy w odkrytym naczyniu ok. 30 min. Ugotowane mięso wykładamy na półmisek i trzymamy w cieple. Ugotowane jarzyny przecieramy przez perlonowe sito, rozprowadzamy rosołem, łączymy ze śmietaną, gdy trzeba sos zagęszczamy i doprawiamy do smaku, dodajemy koperek, groszek i od razu, bardzo gorącym, zalewamy mięso. Podajemy z ryżem ugotowanym na sypko lub ziemniakami oraz delikatną w smaku, sezonową surówką.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.