eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Kuskus po arabsku

data dodania: 2010-06-29 09:59
autor: sajmon
Średnia ocena potrawy:
  • 0 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 80 dkg jagnięciny
  • 30dkg kaszy kuskus
  • 1 duża cebula
  • 20 dag fasoli szparagowej
  • 1 papryka zielona
  • włoszczyzna
  • kurkuma
  • kminek
  • pieprz
  • sól
  • 3 duże łyżki masła

   Zalewamy kuskus gorącą wodą, odstawiamy na około 10 minut. Jagnięcinę kroimy w kostkę, posypujemy pieprzem i solą wrzucamy na rozgrzaną patelnię 2 łyżki masła i dodajemy jagnięcinę po zrumienieniu zalewamy 1/2 szklanki wody i dusimy pod przykryciem około 30 minut. W tym czasie cebulę i włoszczyznę siekamy na małe kawałki natomiast fasolkę szparagową i paprykę kroimy na większe kawałki. Wszystkie warzywa wrzucamy na parelnię i smażymy na 1 łyżce masła, po chwili dodajemy trochę wody i dusimy na małym ogniu 20 minut. Po wykonaniu wszystkich czynności łączymy kuskus z mięsem i warzywami delikatnie mieszając.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.