eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Pierogi z kurkami

data dodania: 2011-02-18 17:05
autor: alivea
źródło: alicja-w-kuchni.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 0 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • ciasto na pierogi ( ulubione- według uznania)
  • 25 dag kurek
  • duża cebula
  • łyżka masła
  • łyżka oliwy
  • pieprz czarny mielony
  • pieprz ziołowy
  • sól
  • 3 łyżki bułki tartej

   Ciasto zagniatamy i zostawiamy w ściereczce aby odpoczęło.
Kurki czyścimy, ew. myjemy i kroimy w drobną kostkę. Podobnie postępujemy z cebulą, którą drobno szatkujemy. Cebulę i kurki wrzucamy na głęboką patelnię wraz z masłem i oliwą. Dusimy około 10 minut, przyprawiamy pieprzem czarnym, ziołowym i solą, ew. podlewając wodą. Gdy farsz ostygnie zagęszczamy go bułką tartą i takim to nadzieniem wypełniamy krążki z ciasta pierogowego.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.