eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Ryba po grecku

data dodania: 2010-06-20 16:12
autor: halibut
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 4 filety ryby mrożonej
  • 3 marchewki
  • mały seler
  • 4 cebule
  • koncentrat pomidorowy
  • liść laurowy
  • kilka ziaren pieprzu
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • olej do smażenia
  • 1/2 szklanki wody
  • cukier
  • pietruszka

   Warzywa obieramy, myjemy i ścieramy na tarce z dużymi oczkami. Cebulę kroimy w półtalarki. Rozgrzewamy 3 łyżki oliwy, podsmażamy starte warzywa. Lekko solimy i po kilku minutach przykrywamy rondelek. W tym czasie na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy zamrożoną jeszcze rybę - lekko solimy. Usmażone kawałki przekładamy na talerz, by ociekły z nadmiaru tłuszczu. Smażymy cebulkę na złoty kolor. Łączymy z warzywami z rondelka. Dodajemy listek laurowy, pieprz w ziarenkach i ziele angielskie, podlewamy 1/4 szklanką wody, dodajemy koncentrat pomidorowy i 1/2 łyżeczki cukru. Dusimy na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Gdy warzywa będą miękkie, układamy w półmisku na zmianę: warzywa, ryba. Na wierzchu powinny być warzywa. Potrawę odstawiamy do wystygnięcia.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.