eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Biscotti z orzechami i żurawinami!!

data dodania: 2011-02-05 12:08
autor: Maddy
źródło: mniammniamvege.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 1/2 szklanki mleka sojowego naturalnego
  • 2 łyżki mąki z ciecierzycy ( takie kopiaste)
  • 85 g cukru light muscovado (użyłam dark muscovado i zmieliłam do w blenderze na proszek)
  • ok. 200 g mąki pszennej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • ok. 50 g suszonej żurawiny, ok.50 g dowolnych orzechów ( użyłam włoskich i migdałów w proporcji 1:1)

   Mleko ubić z mąką, najlepiej blenderem. Dodać cukier i zmiksować. Wsypać proszek do pieczenia i mąkę. Jeżeli jest zbyt rzadkie dodać jeszcze odrobinę mąki. Wsypać bakalie i wymieszać. Uformować wałek lub dwa na kształt bagietki. Nagrzać piekarnik do 180 st.C. Piec w nim wałki przez 20 minut. Następnie wyjąć je z piekarnika, odczekać 3 minuty, pokroić na plastry grubości ok. 1 - 1,5 cm i piec je kolejne 8-10 minut.
Gotowe!

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.