eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Zupa z pieczonej papryki

data dodania: 2014-02-02 22:31
autor: maciejbar
źródło: kucharzpogodzinach.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 0 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • papryka
  • wywar warzywny
  • cebula
  • czosnek
  • pomarańcza
  • masło

   składniki:
2 papryki czerwone
1,5l wywaru warzywnego
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
1 pomarańcza
50g masła
100ml gęstej śmietanki
pęczek kolendry lub pietruszki


Paprykę należy upiec w naczyniu żaroodpornym ok 20min w temperaturze 200*C do momentu kiedy skórka będzie prawie czarna, wyjmujemy z piekarnika i przykrywamy pokrywką, czekamy aż ostygnie.
Cebulę kroimy w kostkę, czosnek siekamy, paprykę obieramy (skórkę można wyrzucić).
W garnku o pojemności 3l. rozgrzewamy masło, dodajemy cebulę i smażymy minutę na niewielkim ogniu.
Dodajemy czosnek i paprykę przesmażamy chwilę i zalewamy wywarem, zagotowujemy, doprawiamy do smaku solą, świeżo mielonym pieprzem i sokiem z pomarańczy.
Miksujemy blenderem do uzyskania kremu. Podajemy w bulionówce, przed podaniem dekorujemy śmietaną i świeżą kolendrą lub pietruszką.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.