eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Zupa z soczewicy i jarmużu - Kale and Lentil Soup

data dodania: 2014-01-31 12:07
autor: mystylemyeveryday
źródło: mystylemyeveryday.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • szklanka czerwonej soczewicy 1 cebula 1/2 lub mały seler 1 marchew 3 - 4 liście jarmużu 2-3 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego
  • puszka krojonych pomidorów 2-3 łyżki przecieru pomidorowego sól i pieprz łyżka oliwy

   Jak zrobić zupę?

- pokrój marchew w plastry, cebulę w piórka, a seler zetrzyj na tarce z grubymi oczkami
- dodaj do garnka łyżkę oliwy, dodaj warzywa i zeszklij wszystko około 3-4 min.
- zalej warzywa wodą, około 2 litry, dodaj liście laurowe, ziele angielskie, sól i gotuj na wolnym ogniu 15 min.
- wypłucz dobrze soczewicę, dodaj do zupy i gotuj 10-15 min.
- jarmuż podziel na mniejsze części, dodaj do zupy, gotuj 5 min.
- dodaj pomidory i przecier, dopraw solą i pieprzem, gotuj na wolnym ogniu 5 - 10 min.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.