eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Chrusty

data dodania: 2014-01-28 09:10
autor: Anioły
źródło: aniolywkuchni.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 0 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 50 dkg mąki,
  • 4 żółtka,
  • 8 dkg masła,
  • 1 szklanka śmietany,
  • szczypta proszku do pieczenia,
  • olej do smażenia,
  • cukier puder do posypania,

   Na stolnicę przesiać mąkę, sól, dodać żółtka oraz śmietanę. Szybko zagnieść ciasto.Wybić je chwilę tłuczkiem i schłodzić w lodówce.Gdyby ciasto wyszło za luźne, to dosypać niewielką ilość mąki. Schłodzone ciasto bardzo cieniutko rozwałkować i pociąć na cienkie paski. W każdym zrobić nacięcie i formować faworki. Rozgrzać olej i partiami smażyć faworki na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Posypać cukrem pudrem;)

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.