eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Lembasy - chleb elfów

data dodania: 2014-01-20 09:49
autor: mystylemyeveryday
źródło: mystylemyeveryday.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • Składniki: 2 szklanki mąki łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka soli 2 łyżki cukru 3 kopiaste łyżki miodu
  • 1 jajko łyżka oleju 1/2 szklanki mleka szczypta cynamonu

   Jak zrobić lembasy?

- wsyp do miski wszystkie suche składniki, wymieszaj
- dodaj pozostałe mokre składniki i wyrabiaj tak długo aż wszystko się połączy, a ciasto będzie gładkei i elastyczne
- posyp stolnicę mąką i rozwałkuj na grubość 0,5 - 1 cm, pokrój ciasto na kwadraty, natnij lekko po przekątnej
- piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku - 12 -18 min.
- naprawdę są elficko pyszne!

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.