eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Carbonara

data dodania: 2014-01-08 08:41
autor: Anioły
źródło: aniolywkuchni.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 0 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • makaron rurki
  • 3 jajka,
  • kubeczek śmietany 30 %,
  • wędzony boczek,
  • parmezan,
  • tymianek,
  • majeranek,
  • sól, pieprz,

   Nastawiamy wodę na makaron. Kroimy boczek w drobną kostkę i smażymy na patelni. Gdy woda na makaron jest już zagotowana solimy i wrzucamy makaron - gotujemy wg. instrukcji na opakowaniu. Do śmietany wbijam 3 żółtka, parmezan, tymianek, majeranek /wszystko wedle gustu/. I teraz najważniejsza chwila - musimy wszystko połączyć. Należy to zrobić ostrożnie, żeby nie zrobiła nam się jajecznica. Tak więc odcedzamy makaron, dodajemy boczek, wlewamy śmietanę i mieszamy do uzyskania konsystencji sosu.WSZYSTKIE CZYNNOŚCI WYKONUJEMY BEZ ŹRÓDŁA CIEPŁA. Gdyby się okazało, że sos nie chce zgęstnieć, wtedy połóż garnek na małym ogniu i cały czas mieszając zagęszczaj sos. Nakładamy na talerz i posypujemy parmezanem. Smacznego...

http://aniolywkuchni.blogspot.com/

Komentuj ten przepis


Aby tylko makaron był dobrej firmy http://pastaio.pl
2015-03-17 10:23 przez: SylwiaPastaio



Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.