eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Zupa rybna z pstrąga - Fish soup with trout

data dodania: 2014-01-04 10:32
autor: mystylemyeveryday
źródło: mystylemyeveryday.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 1 pstrąg 1 cm świeżego potartego imbiru 2 cebule 3 ząbki czosnku 2 marchewki 1 korzeń pietruszki 1/2 selera 2 liście laurowe
  • kilka ziaren ziela angielskiego, jałowca i kolendry gałązka rozmarynu i tymianku puszka krojonych pomidorów 2-3 cm papryczki chili 2 łyżki słodkiej papryki 2-3 łyżki oliwy
  • łyżka octu winnego sól i pieprz do smaku

   Jak zrobić zupę?

- natrzyj (najlepiej wieczorem) pstrąga solą, pieprzem, potartym imbirem, obłóż go pokrojoną cebulą i czosnkiem (nie zapomnij o środku pstrąga), lekko skrop oliwą i włóż na kilka godzin do lodówki (najlepiej na noc)
- wyjmij pstrąga z lodówki dodaj około 2 litry wody i gotuj na wolnym ogniu 25-30 min.
- wyjmij pstrąga z wywaru, kiedy ostygnie obierz go ze skóry i ości, podziel na cząstki
- wywar przecedź przez sito
- na patelnię dodaj oliwę, pokrojoną w plastry marchewkę, pokrojoną w słupki pietruszkę i seler, duś około 5 min.
- dodaj pokrojoną w piórka cebulę drobno posiekany czosnek i papryczkę chili, duś kolejne 5 min.
- dodaj pomidory z puszki i pozostałe przyprawy, wymieszaj i duś wszystko do miękkości 15-20 min.
- warzywa dodaj do gotującego się wywaru rybnego, dopraw solą i pieprzem, dodaj łyżkę octu winnego
- na koniec do zupy włóż cząstki obranego pstrąga
- możesz dodać parę listków posiekanej bazylii


Moja rada:

- kiedy dusisz warzywa podlej je kilkoma łyżkami wody

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.