eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


KAC-sept

data dodania: 2013-12-17 12:29
autor: Pyniu
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
6 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • sok z kiszonej kapusty - 4 szklanki
  • sok pomidorowy - 2 szklanki
  • miód - 2 łyżki
  • mielony koper włoski - 1 łyżeczka
  • mielony kminek - 1 łużeczka
  • tymianek - 1 łyżeczka
  • czosnek - 1 ząbek
  • sól, pieprz, imbir, gałka muszkatołowa - do smaku

   Kto z nas nie cierpi po upojnym balu. Nie znam takiej osoby. Zna dwa rozwiązania:
1. Nie dopuścić do kaca;
2. Dzień wcześniej nie pić;
Ale co zrobić kiedy nie pić nie wypada, a nie dopuścić nie można. Cóż przychodzę wam z pomocą i moim wypróbowanym napojem łagodzącym objawy syndromu dnia następnego. Proponowane prze zemnie proporcje można oczywiście modyfikować, w zależności od upodobań smakowych czy też własnych predyspozycji. Na mnie najkorzystniej działa właśnie napój przyrządzony wg podanych wyżej proporcji. Oczywiście sam napój nas nie wyleczy, należy go wspomóc kąpielą na przemian w gorącej i zimnej wodzie, spacerem i solidnym posiłkiem zakończonym kawą (właśnie w takiej kolejności).
Więc do dzieła. Napój przygotowujemy przed rozpoczęciem imprezy a więc w dniu kiedy nasza słaba wola nie pozwala nam się obyć bez alkoholu. Soki mieszamy, dodajemy miód, zioła i starty na drobnych oczkach ząbek czosnku. Doprawiamy do smaku. Wszystko wlewamy do butelki i mocno wstrząsamy, żeby składniki jak najlepiej się połączyły. Wstawiamy do lodówki. I tyle. Przed użyciem wstrząsamy i kontaktujemy się z lekarzem lub farmaceutą czy kuracja odniesie skutek :-)

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.