eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Rolada szpinakowa z serem i łososiem wędzonym

data dodania: 2013-12-09 23:09
autor: Anioły
źródło: aniolywkuchni.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 0 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 200g mrożonego szpinaku liściastego,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 3 jajka,
  • 200g łososia wędzonego
  • ser feta i kozi (taki akurat miałam, ale może być riccota, lub też sama feta),
  • sól, pieprz.

   Szpinak zmiksować z czosnkiem, żółtkami, solą i pieprzem. Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Ubić pianę z białek ze szczyptą soli. Delikatnie wymieszać z masą szpinakową. Prostokątną blachę do pieczenia wyłożyć papierem i wylać na nią masę szpinakową, rozsmarować po całej blaszce. Piec 15 minut. Po upieczeniu ciasta zostawić je na 5 minut do ostygnięcia, a następnie zdjąć papier. Fetę wymieszać z kozim serem wymieszać, całość rozsmarować na upieczonym cieście szpinakowym. Na serek wykładać plastry wędzonego łososia. Całość zrolować, zawinąć w folię aluminiową i wstawić na godzinę do lodówki. Kroić na plastry grubości 1,5 cm.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.