eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Kokosowo-śliwkowy przekładaniec

data dodania: 2013-12-08 22:29
autor: Anioły
źródło: aniolywkuchni.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 2,5 szkl mąki,
  • 0,5 szkl cukru pudru,
  • kostka margaryna,
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 żółtka
  • 100 g wiórek kokosowych
  • 2 szklanki mleka,
  • 200 g śliwki suszone kalifornijskie
  • 0,5 kostki masła,
  • 2 łyżki cukru,
  • 4 białka

   Z podanych składników zrobić ciasto, uformować kulę i schłodzić w lodówce
Śliwki suszone kalifornijskie, drobno pokroić.
Wylepić ciastem dno foremki i wstawić do nagrzanego piekarnika, podpiec ok 15 min. W tym czasie przygotować masło i utrzeć, stopniowo dodając kokos. Ubić białka ze szczyptą soli, pod koniec ubijania dodać cukier. Połowę piany dodać do masy kokosowej, wymieszać.
Na podpieczony spód wyłożyć śliwki, masę kokosową i pozostałe białka. Piec 40 minut w 180 stopniach lub do zrumienienia białek.

Komentuj ten przepis


Ale pyszniutkie ciasto, właśnie kupiłam sliwki w Lidlu i robię to ciasto, bedzie pyszne .
2014-07-09 21:02 przez: Anonim



Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.