eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Szybka tarta ze szpinakiem - Fast tart with spinach

data dodania: 2013-12-07 10:28
autor: mystylemyeveryday
źródło: mystylemyeveryday.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • opakowanie ciasta francuskiego 2 cebule paczka świeżego szpinaku 1 opakowanie sera mascarpone/250 g 1/2 opakowanie sera feta/125 g
  • 100 g sera żółtego 1 łyżeczka papryczki chili/mielonej 1 łyżka oliwy

   Jak to zrobić?

- opłucz i osusz szpinak
- pokrój cebule w wiórki i zeszklij je na oliwie, dodaj mielone chili/ 5-7 min.
- do cebuli dodaj szpinak, wymieszaj i szklij razem z cebulą 1-2 min.
- dodaj ser mascarpone, wymieszaj
- dodaj fetę, wymieszaj
- na blaszce ułóż ciasto francuskie /część odkrój na górę/, i włóż je do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 6-7 min.
- wyciągnij ciasto, rozłóż na nim masę szpinakowo - serową, górę posyp utartym żółtym serem i połóż paski ciasta francuskiego
- włóż na 20 min. do nagrzanego do 200 stopni piekarnika
- po wyjęciu z piekarnika ciasto powinno "odpocząć" 10 min. następnie pokrój je na mniejsze części i udekoruj listkami świeżego szpinaku

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.