eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Paluszki grillowe

data dodania: 2013-12-04 12:19
autor: grillomaniak
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 100 dag mielonego mięsa
  • 500 ml schłodzonego bulionu
  • 8 ząbków czosnku
  • 4 cebule
  • 4 łyżki oregano
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • sól i pieprz

   Cebulę i czosnek drobno pokroić. Mięso mielone umieścić w średniej misce, dopraw solą i pieprzem, następnie dodaj oregano, paprykę, oraz pokrojone warzywa. Wszystko dokładnie wymieszaj, co kilka minut dolewając porcję zimnego bulionu. Kiedy mięso jest już dobrze wyrobione i odstaje od ręki, włóż je na 4 godziny do lodówki, by stężało. Po wyciągnięciu mięsa z lodówki podziel je na porcje i z każdej z nich zwilżonymi dłońmi uformuj wałeczek. Uformowane wałeczki nabij na patyczki do szaszłyków. Rozgrzej grill ogrodowy ułóż na ruszcie szaszłyki, grilluj przez około 15 minut, ciągle obracając. Tak przyrządzone paluszki podawaj z ulubionym sosem.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.