eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Guacamole

data dodania: 2013-12-04 10:06
autor: grillomaniak
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 2 awokado, przekrojone wzdłuż na połowy i pozbawione pestek
  • 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z limonki
  • 1 ząbek zmiażdzonego czosnku
  • 2 cebulki dymki, pokrojone na cienkie plastry
  • 1/2 zielonej papryki chili
  • sól
  • świeżo zmielone pieprz czarny
  • odrobina sosu tabasco
  • chipsy typu tortilla

   Z jednego awokado małą łyżeczką wydrążyć miąższ i wrzucić do malaksera. Dodać sok z limonki oraz czosnek i zmiksować na gładką jednolitą pastę. Drugie awokado obrać, miąższ pokroić w kostkę i dodać do pasty, następnie dodać cebulkę oraz papryczki chili. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić sola i świeżo zmielonym pieprzem do smaku, dodać sos tabasco. Podawać od razu, żeby uniknąć zmiany koloru. Stosuj do wszystkich rodzajów mięs. Można podawać z chipsami tortilla.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.