eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Nadziewane pomidory z grilla

data dodania: 2013-11-22 09:30
autor: grillomaniak
Średnia ocena potrawy:
  • 4.5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 8 dużych soczystych pomidorów
  • 5 szklanek gotowanego ryżu
  • 4 średnie posiekane cebule
  • 2 łyżki świeżej posiekanej pietruszki
  • 3 łyżki mięty
  • 3 łyżki orzeszków piniowych
  • 2 łyżki rodzynek
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz

   Pomidory umyć, osuszyć, odkroić górną cześć warzywa, wydrążyć z nich środek. Następnie ułożyć pomidory na papierowym ręczniku miąższem w dół, aby wyciekły z nich wszystkie soki. Osuszone warzywa posypać wewnątrz solą i pieprzem do smaku. Do średniej miski włożyć gotowany ryż, cebulę, mięte, orzeszki pionowe, pietruszkę i rodzynki, wszystko dokładnie wymieszać. Do środka wydrążonych pomidorów nałożyć przygotowany farsz. Nafaszerowane warzywa skropić oliwą z oliwek a następnie przykryć odkrojoną częścią pomidora. Rozgrzać grill, ułożyć nadziewane pomidory na ruszcie, piec przez około 10 minut.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.