eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Szaszłyki z wątróbką i boczkiem

data dodania: 2013-11-20 09:18
autor: grillomaniak
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 700 g wątróbki jagnięcej
  • 4 łyżki przyprawionej mąki
  • 1 łyżeczka mieszanych ziół
  • 240 g boczku
  • 160 g masła
  • 4 łyżeczki octu balsamicznego
  • 2 małe cebulę

   Wątróbki umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić na małe kawałki. Mąkę wymieszać z ziołami i obtoczyć w niej wątróbkę. Boczek pokroić na plasterki. Owinąć plastrami boczku obtoczoną w ziołach wątróbkę. Przygotowane tak wątróbki nadziewać na patyczki do szaszłyków, odstawić. W małym rondlu podgrzać masło, dodać posiekaną cebulkę i podsmażać przez około 7 minut, następnie dodać ocet. Przygotowane masło wetrzeć w szaszłyki. Rozgrzać grill ogrodowy ułożyć szaszłyki na ruszcie i grillować przez około 15 minut. Gotowe szaszłyki przełożyć na talerze.

Komentuj ten przepis


szaszłyki to świetna opcja, szybka w przygotowania i zawsze można ciekawie skomponowac smaki, a do tego lubie polać mięso sosem 1000 Develey, polecam i pozdrawiam
2014-10-21 11:04 przez: Anonim



Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.