eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Bagietka czosnkowo-ziołowa

data dodania: 2013-11-18 15:13
autor: grillomaniak
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 2 bagietki
  • 30 dag masła
  • 4 łyżeczki oregano
  • 4 łyżeczki bazyli
  • 1 łyżeczaziół prowansalskich
  • sól

   Bułkę nakroić na małe kromki. W średniej misce dokładnie wymieszać masło, wyciśnięty przez praskę czosnek, zioła. Wszystko posolić do smaku. Przygotowanym czosnkowym masełkiem nasmarować nacięcia bagietki. Nasmarowaną bułkę dokładnie zawinąć w folię aluminiową. Piec na rozgrzanym grillu lub w piekarniku przez 10 - 15 minut, aż masło się roztopi, a z folii zacznie wydobywać się mocny zapach czosnku i para. Bagietkę spożywać na ciepło, podawać jako dodatek do różnych dań.

Komentuj ten przepis


muszę żonie powiedzieć żeby smażyła mi to do roboty
2014-07-07 21:58 przez: Anonim polecam, prosty przepis a pyszny. Najlepiej takie bagietki smakują z sałatką grecką.
2014-05-07 22:47 przez: Izka506 Ta bagietka wygląda bardzo smacznie, aż muszę spróbować
2013-11-26 14:50 przez: Anonim



Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.