eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Ciasto z czerwoną porzeczką.

data dodania: 2013-11-17 16:27
autor: AdiGie
źródło: narodziny-smaku.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 1,5 szklanki maki
  • 125g. margaryny
  • 3/4 cukru pudru
  • 2 jajka
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • kilka kropel aromatu śmietankowego albo migdałowego.
  • 300-400g. czerwonych porzeczek
  • pół szklanki cukru
  • 1 łyżka maki
  • 1/2 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki cukru
  • garść płatków migdałowych
  • 75g. margaryny

   Składniki na kruszonkę dobrze zagnieść do powstania grudek. Wstawić do lodówki.
Margarynę z cukrem pudrem utrzeć na puszysta masę. Dodać jaja, aromat ciągle miksując. Make wymieszać z proszkiem, solą i dodać do masy. Powstałe ciasto wyłożyć na blachę.
Owoce wymieszać w misce z mąka i cukrem po czym rozłożyć na cieście. Na wierzch rozkruszyć kruszonkę. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i trzymamy 30-40 min.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.