eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Pieczony leszcz

data dodania: 2013-10-29 14:28
autor: grillomaniak
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 4 małe leszcze morskie oczyszczone i wypatroszone
  • 4 plastry cytryny
  • 2 liście laurowe
  • sól i pieprz
  • Zalewa:
  • 8 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka oregano
  • 1 łyżki majeranku

   Umyj leszcze, osusz je, używając ostrego noża, zrób 2-3 nacięcia na rybach, po to aby wchłaniały aromat zalewy. Do środka każdej ryby włóż liść laurowy i plaster cytryny. Przypraw wnętrze solą i pieprzem.
Następnie w małej misce zmieszaj składniki zalewy, pokryj ryby obficie częścią zalewy i umieść leszcze na rozgrzanym grillu. Ryby grilluj przez
około 15 - 30minut obracając i smarując pozostałą częścią zalewy.
Gotową rybę można podawać ozdobioną kawałkami cytryny i natki pietruszki.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.