eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Domowa konserwa wieprzowa

data dodania: 2013-10-25 22:14
autor: jantar92
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • mięso wieprzowe
  • czosnek

   Składniki

1 i 1/2 kg łopatki wieprzowej
4 zmiażdżone ząbki czosnku
20 g soli peklowanej

Zmielone mięso dokładnie mieszam z czosnkiem i solą. Odstawiam do lodówki na 2 godziny, po tym czasie ponownie mieszam i napełniam słoiczki. Słoiczki powinny być czyste, wyparzone i suche.

Słoiczki przekładam do większego garnka, zalewam wodą do 1/3 wysokości i gotuję na małym ogniu dwie i pół do czterech godzin, w zależności od wielkości słoiczka. Jeżeli słoiki są duże gotuję dwie godziny i na następny dzień ponownie dwie godziny. Słoiczek na zdjęciu o pojemności 400 ml gotowałam 2 i 1/2 godziny. Po przestudzeniu odstawiam do lodówki. Smacznego!!!

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.